Dieetstyle Zwanger (worden)

Zwangeren

Wat is de beste voeding als je zwanger bent of wilt worden?

Ben je zwanger of wil je zwanger worden?  En vraag jij je af wat de beste voeding is voor jou en je ongeboren kindje? Ben je de hele dag misselijk en lukt eten niet meer? Kom je veel te snel aan of val je juist veel af? Of heb je net van de verloskundige te horen gekregen dat je zwangerschapsdiabetes of hoge bloeddruk hebt? Dan is het goed om extra op je eten en drinken te letten. De gezonde basis begint al in de buik. Wij bij Dieetstyle kunnen je hier in begeleiden.  

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezonde voeding te gebruiken. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het voedingspatroon tijdens de zwangerschap van invloed is op de latere ontwikkeling en gezondheid van je kindje. Daarnaast kan het ook zijn dat je wilt afvallen na de kraamperiode, echter lijnen is niet een goed idee. Het gebruik van een gezonde voeding kunnen je we je dan bij helpen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je last heb van bepaalde problematiek tijdens de zwangerschap. Dit kan maagzuur, misselijkheid of obstipatie zijn. Hier kunnen we ook bij begeleiden.

Daarnaast kan er ook een te hoge suiker geconstateerd worden. Dit is een vorm van diabetes die alleen in de zwangerschap voorkomt, diabetes gravidarum of zwangerschapsdiabetes. Diabetes gravidarum (zwangerschapsdiabetes) is een stoornis in de koolhydraatstofwisseling die ontstaat of voor het eerst ontdekt wordt tijdens de zwangerschap

Als er een afspraak staat gepland, beginnen we met een uitgebreide intake waarbij we dieper ingaan op het verloop van de zwangerschap. We gaan het ook hebben over het beweegpatroon en de voeding. Dit wordt door middel van een eetdagboek in kaart gebracht. Daarna volgt een voedingsplan op maat.

Kort samen gevat:

  • We kijken naar je huidige voeding
  • We kijken samen wat jij en je kindje nodig hebben
  • Er komt een voedingsplan op maat
  • Er zal educatie gedaan worden omtrent goede voeding, wat je juist wel moet eten en wat je beter kan laten staan
  • Indien er sprake is van zwangerschapsdiabetes proberen we samen door middel van voeding je suikers zo laag mogelijk te houden zodat je kindje zich goed kan ontwikkelen
  • We geven praktische adviezen voor, tijdens en na de zwangerschap

Zo zorgen we er samen voor dat we je voor, tijdens of na de zwangerschap begeleiden met een gezonde leefstijl.

Deze diëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide diëtisten. Bij medische indicaties zoals diabetes, onder- of overgewicht of bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, word je specialistisch geholpen door ervaren diëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor volwassenen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle