Diëtist voor Leefstijlprogramma's

Leefstijlprogramma's van Dieetstyle

Jouw gids naar een betere gezondheid

Een leefstijlprogramma is gecombineerde behandeling voor het verbeteren van je leefstijl. Het zijn (groeps)behandelingen waarin gedurende een aantal weken of maanden beweging, voeding en gedrag educatie gecombineerd worden. Dieetstyle werkt samen met  diverse zorgprofessionals in Noord- Nederland om jou of je kind zo optimaal mogelijk te begeleiden in je weg naar een gezondere eetstijl, conditie en gewicht.

Voor kinderen

Kom in actie (Leeuwarden)

Kom in actie (Leeuwarden)

Kom in actie is een beweegprogramma om met plezier en actief te werken aan een gezond gewicht. Sport en spel wordt gecombineerd met gezonde voeding. Dit beweegprogramma speciaal voor kinderen die willen groeien naar een gezond gewicht wordt aangeboden ...

MOVE (Berlikum, Ferwerd, Stiens)

MOVE (Berlikum, Ferwerd, Stiens)

Move is een beweegprogramma voor kinderen en hun ouders met informatie, bewegen en plezier. Samen met de kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist, pedagoog en buurtsportcoach ga je in 15 weken werken aan een gezonde leefstijl en groeien naar een gezond...

Sportief op Gewicht (Zuidwest-Friesland)

Sportief op Gewicht (Zuidwest-Friesland)

Het Kindteam Zuidwest biedt een programma aan voor kinderen van 4-18 jaar met overgewicht om samen met verschillende disciplines aan je gewicht en conditie te werken. Je wordt via je jeugdarts of kinderarts doorgestuurd naar ons. Hierna wordt een afspr...

KidsLife Drenthe (Emmen)

KidsLife Drenthe (Emmen)

KidsLife is een programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 6-18 jaar. Overgewicht is een groot probleem in Nederland, maar zeker ook in de gemeente Emmen. Overal in Nederland en ook in Emmen worden projecten opgezet voor deze kinderen.W...

Voor volwassenen

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) is een 2-jarig leefstijlprogramma dat bestaat uit bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Het eerst jaar is de behandelfase, het tweede jaar is de onderhoudsfase. Gedurende het programma is er aandach...

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Meld je aan voor een leefstijlprogramma

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor
Dieetstyle

Volgens onze cliënten zijn wij de beste diëtisten in Noord-Nederland voor een persoonlijk advies en begeleiding op maat. Dat is ook niet zo gek, want wij zijn gediplomeerde diëtisten en deskundig op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle