Dieetstyle Overgewicht

Overgewicht

Wat kun je er tegen doen?

Ben jij zelf bezig met afvallen, maar blijft je gewicht hangen? Lijkt het alsof je goed bezig bent, maar ben je uiteindelijk toch weer een kilo aangekomen en vraag je jezelf af: Hoe dan?! Wij zien veel mensen die moeite hebben met het vinden van de juiste balans. Aan de ene kant zien we dat dit komt door net even de verkeerde voeding keuzes, aan de andere kant zien we dat veel mensen die proberen gewicht kwijt te raken door juist te weinig te eten. We helpen je naar het juiste evenwicht met de juiste voeding, juiste balans in goede voeding en daarnaast kijken we ook nog naar je algehele levensstijl.

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Overgewicht ontstaat als het lichaam langdurig meer energie (calorieën) binnenkrijgt dan het nodig heeft. Alles draait om de hoeveelheid calorieën die je eet en de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt: de energiebalans. Als de balans doorslaat doordat je gedurende een langere tijd te veel eet en/of te weinig beweegt neemt het gewicht toe. Echter kun je ook aankomen door te weinig te eten. Je bent dan een tijdje heel streng voor jezelf, en als je te laag in de energiebehoefte zit, beland je in de valkuil van enorme honger en ga je de verkeerde keuzes maken. Ook bepaalde ziektes, gebruik van medicatie ook invloed hebben op het gewicht.  Bij Dieetstyle helpen we doorbreken van deze negatieve spiraal. Door een voedingsplan op maat, gericht op je leefstijl en eetgewoonten begeleiden we bij gewichtsverlies.

Als er een afspraak staat gepland, beginnen we met een uitgebreide intake waarbij de leefstijl centraal staat. Er wordt hier gevraagd naar dagelijkse bezigheden, beweging maar natuurlijk ook naar de voeding. Dit wordt door middel van een eetdagboek in kaart gebracht. Daarna volgt een voedingsplan op maat, gericht op uw leefstijl en eetgewoonten.

Kort samen gevat:

  • We kijken naar je huidige voeding
  • Er komt een voedingsplan op maat
  • In de vervolggesprekken wordt er op maat educatie gegeven over gezonde voeding
  • We coachen je stap voor stap naar een gezonder gewicht
  • Er is veel aandacht voor eetgedrag, verleidingen, en afvalvalkuilen

Zo zorgen we er samen voor dat we je begeleiden naar een gezonde leefstijl waarbij de voeding centraal staat.

Leefstijlprogramma’s

Daarnaast zijn sommige van onze diëtisten ook betrokken bij een leefstijlprogramma of GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie).

Het doel van het beweegprogramma is onder andere meer conditie opbouwen, weten hoe je kunt bewegen met bepaalde klachten, fitter voelen, bloedwaarden verbeteren en gewichtsverlies bewerkstelligen. Om zo uiteindelijk na dit programma ook lekker in beweging te blijven.

De GLI is een 2-jarig leefstijlprogramma dat bestaat uit bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Het eerst jaar is de behandelfase, het tweede jaar is de onderhoudsfase. Gedurende het programma is er aandacht voor verschillende thema’s rondom leefstijl, u kunt hierbij denken aan voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. Het uiteindelijke doel? Het realiseren van gezondheidswinst door meer bewegen, gezonde voeding en het laten beklijven van de gezonde leefstijl door gedragsverandering!

Deze diëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide diëtisten. Bij medische indicaties zoals diabetes, onder- of overgewicht of bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, word je specialistisch geholpen door ervaren diëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor volwassenen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle