Dieetstyle Hart-en vaatziekten

Hart- en vaatziekten

Hoe voorkom je hartproblemen?

Ben je bekend met een hoge bloeddruk? Is je cholesterol te hoog? Of zit er bij jou in de familie hart- en vaatziekten en wil je graag weten hoe je dit risico kan verlagen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij bij Dieetstyle kunnen samen met je kijken hoe we het risico op hart- en vaatziekten of eventuele complicaties kunnen verlagen.

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Hart en vaatziekten is een verzamelnaam voor aandoeningen die met je hart- en bloedvaten te maken hebben, zoals hartinfarcten, hartfalen, hoge bloeddruk en hypertensie. Hart- en vaatziekten ontstaan als de doorbloeding van bepaalde aders onvoldoende is. Waardoor zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen minder goed door de bloedvaten vervoerd kunnen worden. Onder andere een te hoge bloeddruk (hypertensie) of te hoog cholesterol (hypercholesterolemie) verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Bij een hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte kan aanpassingen van het eetpatroon en de leefstijl bijdragen aan het omlaag brengen van de bloeddruk. Soms is het gebruik van medicatie noodzakelijk.

Als er sprake is van overgewicht helpt het gewichtsverlies bij het verlagen de bloeddruk en cholesterol. Daarnaast zijn er bepaalde voedingsmiddelen die helpen bij het verbeteren van je bloeddruk en cholesterol en producten die juist beter vermeden kunnen worden.

Als er een afspraak staat gepland, beginnen we met een uitgebreide intake waarbij de leefstijl centraal staat. Er wordt hier gevraagd naar dagelijkse bezigheden, beweging maar natuurlijk ook naar de voeding. Dit wordt door middel van een eetdagboek in kaart gebracht. Daarna volgt een voedingsplan op maat.  Er zal educatie gedaan worden omtrent goede voeding en hoe je met de juiste voedingskeuzes je cholesterolwaardes en/of bloeddruk kan verlagen.

Kort samen gevat:

  • We kijken naar je huidige voeding
  • We kijken samen wat een gezonde basisvoeding voor je is
  • Er komt een voedingsplan op maat
  • Er zal educatie gedaan worden omtrent goede voeding en hoe je met de juiste voedingskeuzes je cholesterolwaardes en/of je bloeddruk kan verlagen
  • We ondersteunen je bij eventuele gewichtsreductie

Zo zorgen we er samen voor dat je met de leefstijl de bloeddruk en cholesterol kan verlagen.

Deze diëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide diëtisten. Bij medische indicaties zoals diabetes, onder- of overgewicht of bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, word je specialistisch geholpen door ervaren diëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor volwassenen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle