Dieetstyle Voeding bij baby’s en jonge kinderen

Voeding bij baby’s en jonge kinderen

Wat is goede voeding voor je kindje?

Heb je twijfels over de voeding van je kindje of weet je door alle goed gemeende voedingsadviezen niet meer wat verstandig is om aan te bieden. Heeft je kindje moeite met het drinken uit de borst of fles? Heeft je kindje veel last van spugen of darmkrampjes? Of heb je te horen gekregen dat je kindje niet goed of juist te hard groeit? Of merk je dat het opbouwen van vaste voeding een echte uitdaging is? Bij Dieetstyle kun je terecht voor allerhande vragen op het gebied van voeding, groei en eetgedrag.

Waarmee kunnen wij jou en je kindje helpen?

 • Mijn baby drinkt niet goed uit de borst of fles
 • Mijn baby heeft veel krampjes, spuugt en huilt veel
 • Mijn baby heeft een koemelkallergie (voedselovergevoeligheid)
 • Mijn kindje groeit niet goed
 • Mijn baby/kindje wil geen stukjes eten of weigert zijn hapjes
 • Mijn baby/kindje  gaat niet zelfstandig eten
 • Mijn kindje is te zwaar
 • Mijn kindje heeft last van diarree, verstopping of buikpijn
 • Mijn kindje heeft veel gaatjes in zijn tanden
 • Mijn kindje wil niets eten/ er is veel stress rondom de maaltijden

Bij Dieetstyle hebben onze kinderdiëtisten veel kennis over gezonde voeding bij op groeiende kinderen. We denken graag met jullie als ouders hoe het eetgedrag zo positief en gezond mogelijk kan worden ontwikkeld.

 • We maken een plan om er voor te zorgen dat je kind alles binnenkrijgt om goed te kunnen groeien
 • We geven advies om het eten leuk en aantrekkelijk maken
 • We denken mee in aanbod en variatie
 • Onderzoeken samen de klachten en geven daarop passende adviezen
 • Als ouders zijn jullie een belangrijk onderdeel in dit proces en wij proberen je hierin zo goed mogelijk te ondersteunen

Deze kinderdiëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

 • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
 • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide kinderdiëtisten. Bij medische indicaties zoals voedselallergie, onder- of overgewicht of eetproblematiek, wordt jullie kind specialistisch geholpen door ervaren kinderdiëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor kinderen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle