Dieetstyle Sportvoeding

Sportvoeding

Hoe voed je je kind goed als hij/zij veel sport?

Heb je thuis een zoon of dochter die talentvolle sporter blijkt te zijn of eentje die dagelijks op het voetbalveld, sporthal of in het zwembad te vinden is? En twijfel je of je kind wel de juiste en voldoende voeding binnenkrijgt. Loop je rond met de gedachte, wat is de beste voeding voor mijn (top)sportende zoon of dochter? Hoe zit het met de energiebehoefte; is die anders dan bij volwassenen? En moet mijn kind ook speciale sportvoeding gebruiken zoals wei proteïne shakes of sportdrankjes? Bij Dieetstyle geven we een passend voedingsadvies bij intensief sporten.  

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Een volwaardige voeding is belangrijk voor iedereen, maar voor kinderen die intensief sporten is het helemaal belangrijk. Zij gebruiken hun voeding niet alleen voor dagelijkse (sport)activiteiten maar ook om te groeien en zich lichamelijk te ontwikkelen. Tijdens het uitgebreide intakegesprek brengen we alles in kaart wat van belang is voor je jeugdsporter. Zo zijn we nieuwsgierig naar de groei, het eetpatroon en natuurlijk hoeveel, wanneer en hoe er gesport wordt. Ook brengen we de voorkeuren van je kind in kaart om goed te kunnen aansluiten bij de wensen en behoefte. Dit alles maakt duidelijk wat het kind precies nodig heeft bij zijn of haar sport en bepaalt al in grote lijnen hoe het sportvoedingsadvies eruit gaat zien.

Vervolgens gaan we samen aan de slag;

  • We maken een plan om er voor te zorgen dat je kind alles binnenkrijgt om goed te kunnen groeien en optimaal te presteren
  • We optimaliseren de gezonde basisvoeding en leggen uit waarom dit van belang is
  • We geven voedingsadviezen over voor- tijdens en na de trainingen en wedstrijden
  • We geven advies over de eettijden aangepast aan trainingstijden
  • In de vervolggesprekken wordt er op maat advies gegeven over bijvoorbeeld belang van eiwitten, koolhydraten en vocht  
  • Als ouders zijn jullie een belangrijk onderdeel in dit proces en wij proberen je hierin zo goed mogelijk te ondersteunen

Deze kinderdiëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide kinderdiëtisten. Bij medische indicaties zoals voedselallergie, onder- of overgewicht of eetproblematiek, wordt jullie kind specialistisch geholpen door ervaren kinderdiëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor kinderen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle