Dieetstyle Poepproblemen

Poepproblemen

Wat kun je er tegen doen?

Heeft u kind regelmatig last van buikpijn. Is naar de wc gaan vervelend of gaat het poepen heel moeizaam. Of hebben jullie net van de arts te horen gekregen dat jullie kind een prikkelbaar darm syndroom heeft?  Vaak speelt voeding een belangrijke rol bij het ontstaan van ontlastingsproblemen en kan het verbeteren van voeding hulp bieden. Bij Dieetstyle gaan onze kinderdietisten op een speelse manier aan de slag met dit onderwerp en leren je kind hoe voeding kan helpen om betere poep te maken.

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Voeding speelt een grote rol bij de spijsvertering. Daarom is het belangrijk om bij deze problemen het eten en drinken eens goed onder de loep te nemen. Een kleine verandering in het eten en drinken kan al veel effect hebben. We zien in de praktijk vaak dat kinderen met poepproblemen moeite hebben met het eten van fruit en groente of dat ze niet de allerbeste drinkers zijn.

Onze kinderdiëtisten werken met de methode Poepproblemen van de Kinderdieetcreatie. Samen met uw kind duiken we in de wereld van vezelpret, lol voor een goede drol en de waterchallenge. Met behulp van de poepposter leren we uw kind hoe poepen nu precies werkt en wat de rol van gezonde voeding is. Uw kind gaat op poepinspectie en we hebben een leuk WC-vel-spel. Zo wordt poepen weer een feestje!!

Na een uitbereide intake waarin we kijken naar het beweeg en eetpatroon van je kind gaan we samen  aan de slag

  • We maken een plan om er voor te zorgen dat je kind alles binnenkrijgt om goede poep te maken
  • Kinderen tussen 4 en 12 jaar gaan met de methode Poepproblemen van de kinderdieetcreatie aan de slag. Ze krijgen een mooie map en leren door diverse werkbladen van alles over gezonde voeding
  • Spelenderwijs leert je kind meer over gezonde voeding, belang van vezels, vet en vocht en hoe je goede poep maakt
  • In de vervolggesprekken wordt er op maat educatie gegeven
  • Als ouders zijn jullie een belangrijk onderdeel in dit proces en wij proberen je hierin zo goed mogelijk te ondersteunen

Prikkelbare darm syndroom – FODMAP-dieet

Is uw kind al wat ouder en is er een vermoeden of een diagnose van een prikkelbare darm? Dan kunnen de kinderdiëtisten samen met u en uw kind het FODMAP-dieet overwegen. Onze diëtisten  hiermee specifieke deskundigheid ontwikkeld om jullie te begeleiden.

Deze kinderdiëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide kinderdiëtisten. Bij medische indicaties zoals voedselallergie, onder- of overgewicht of eetproblematiek, wordt jullie kind specialistisch geholpen door ervaren kinderdiëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor kinderen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle