Dieetstyle Overgewicht

Overgewicht

Hoe ga je het tegen?

Merken jullie dat je kind steeds zwaarder wordt, dat zijn/haar buik steeds wat groter wordt? Dat jullie kind steeds minder plezier ervaart in sporten of steeds sneller binnen wil spelen of gaat gamen? Maken jullie je zorgen over het gewicht van je kind of hebben jullie net te horen gekregen van jeugdarts dat jouw kind te zwaar is?  Bij Dieetstyle begeleiden we kinderen en jongeren naar een gezonder gewicht. Op een positieve manier leert je kind alles over gezonde voeding, de juiste keuzes maken en het belang van bewegen.

Zo gaan we bij Dieetstyle te werk

Overgewicht is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Ongeveer 1 op de 7 kinderen in Nederland heeft overgewicht. Vaak stijgt het gewicht heel geleidelijk en ongemerkt. Zo kan het zijn dat jullie kind minder is gaan sporten, in zijn vrije tijd minder buiten speelt, vaker de tablet of spelcomputer pakt. En denk ook aan grotere porties eten, verleidingen in de winkel en de ‘verstopte’ suikers in de schoolkoeken en alle lekkere drankjes. Bij Dieetstyle werken wij voor kinderen (4-12 jaar) met de methode van de Kinderdieetcreatie Op reis met Hap & Snap. Samen groeien naar een gezond gewicht. En voor jongeren maken we samen een passend plan wat aansluit bij zijn/haar behoefte.

Wanneer kinderen te maken hebben met overgewicht is dit vaak een ingewikkeld proces. Aan de ene kant ervaren ze hinder aan hun overgewicht ( met sporten, kleding, omgeving) en aan de andere kant is het veranderen van je eetgewoontes ingewikkeld en uitdagend. Bij Dieetstyle helpen we kinderen hierbij. We beginnen met een intakegesprek waarbij de huidige eet en beweeggewoontes onder de loep nemen. We kijken naar de dagelijkse inname, gewoontes in het gezin en voorkeuren van jullie kind.

Vervolgens gaan we samen met jullie aan de slag

  • We maken een plan om er voor te zorgen dat jouw kind alles binnenkrijgt en kan groeien naar een gezond gewicht
  • Kinderen tussen 4 en 12 jaar gaan met de methode Op reis met Hap & Snap aan de slag. Ze krijgen een mooie map en leren door diverse werkbladen van alles over gezonde voeding
  • Spelenderwijs leert je kind meer over gezonde voeding, de juiste keuzes maken en meer bewegen, denk hierbij aan suikerklontjes tellen, vettenbuisjes, vezelpret, in actie.
  • Voor jongeren maken we een op maat gemaakt plan wat aansluit bij zijn/ haar wensen en behoeftes en komen onderwerpen zoals verleidingen uit de supermarkt en van leeftijdgenootjes, zelf gezonder eter bereiden en kracht van de gezonde basis aan bod.
  • In de vervolggesprekken wordt er op maat educatie gegeven over gezonde voeding en bieden we begeleiding in het bereiken van het gezonde gewicht
  • Als ouders zijn jullie een belangrijk onderdeel in dit proces en wij proberen jullie hierin zo goed mogelijk te ondersteunen

Zo zorgen we er samen voor dat jullie kind kan groeien naar een gezond gewicht en kennis vergaard waar hij/zij de rest van zijn leven veel aan kan hebben.

Deze kinderdiëtisten kunnen je hierbij helpen:

Je kunt hiervoor terecht op de volgende locaties:

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide kinderdiëtisten. Bij medische indicaties zoals voedselallergie, onder- of overgewicht of eetproblematiek, wordt jullie kind specialistisch geholpen door ervaren kinderdiëtisten. Meer weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor kinderen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle