Dieetstyle Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Lees meer over dit leefstijlprogramma

De GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) is een 2-jarig leefstijlprogramma dat bestaat uit bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Het eerst jaar is de behandelfase, het tweede jaar is de onderhoudsfase. Gedurende het programma is er aandacht voor verschillende thema’s rondom leefstijl, u kunt hierbij denken aan voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. Het uiteindelijke doel? Het realiseren van gezondheidswinst door meer bewegen, gezonde voeding en het laten beklijven van de gezonde leefstijl door gedragsverandering!

GLI-team

Het GLI-team is multidisciplinair en bestaat uit verschillende specialisten. Vanuit Lampe Therapie zijn Jarno Tapper (fysiotherapeut, leefstijlcoach/beweegprofessional) en Jos Naber (leefstijlcoach) betrokken bij het programma. Daarnaast is Eline Voss, diëtist, intensief betrokken bij de begeleiding op het gebied van voeding. Tevens is een buurtsportcoach vanuit de gemeente aangesloten bij het team.

GLI Lampe

Wat mag u verwachten?

Aan de start van het programma heeft u twee afzonderlijke intakes: 1 met de leefstijlcoach, 1 met de diëtist. U bespreekt uw huidige leefstijl en maakt een plan om verandering aan te brengen, die ook op de lange termijn vol te houden zijn. De fysiotherapeut/beweegprofessional stelt samen met u een beweegplan op, zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist bekijkt uw huidige voedingspatroon en bespreekt aanpassingen die kunnen bijdragen aan een gezonder gewicht. Gedurende de rest van het programma zult u regelmatig individuele sessies hebben met beide professionals. Behalve individuele sessies zullen er regelmatig groepssessies plaatsvinden. Elke sessie heeft een thema rondom leefstijl. Zo is er aandacht voor voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. U trekt gedurende het gehele programma op met dezelfde groep. De gehele GLI is erop gericht u handvatten te geven, zodat u ook na het programma een gezonde(re) leefstijl kunt volhouden.

Kosten

In sommige gevallen wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn dan geen kosten verbonden aan het volgen van het programma. U heeft in dat geval wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Indien de kosten niet vergoed worden, betaalt u in het eerste jaar €49 per maand en in het tweede jaar €39 per maand.

Vragen of aanmelden?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen of wilt u zich graag aanmelden? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0591-624832 of info@lampetherapie.nl.

https://www.lampetherapie.nl/diensten/gli-beweegkuur/

Maak een afspraak bij Dieetstyle

Meld je aan voor een leefstijlprogramma

Vul het formulier hieronder in! Nadat je hem hebt ingevuld, reageren wij zo snel mogelijk.

Veel gestelde vragen

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit het basispakket. Je kunt (op eigen initiatief) een afspraak maken of verwezen worden via je huisarts. Iedere zorgverzekeraar vergoedt in ieder geval drie uren dieetbegeleiding, vanuit de basiszorg. Dit gaat bij volwassenen wel ten laste van je eigen risico, bij kinderen en jongeren niet. Daarnaast is het mogelijk dat je extra vergoeding krijgt vanuit een aanvullende verzekering (AV). Je kunt in je poliswaarden kijken hoeveel je extra vergoed krijgt.

Ketenzorg is de zorg voor sommige chronische aandoeningen ( Diabetes, COPD, Astma en CVRM) waarbij hulp van meerdere zorgverleners nodig is. Dat betekend dat er vanuit verschillende disciplines in de gezondheidszorg wordt samengewerkt aan je gezondheid. Bij de ketenzorg bundelen alle zorgverleners hun kracht met één doel, de kwaliteit van leden van patiënten verbeteren. Bij Dieetstyle werken we met alle ketenzorgpartners in onze omgeving samen. Om vanuit de ketenzorg een afspraak in te plannen is een verwijzing vanuit je huisarts noodzakelijk. Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet te koste van je eigen risico.

Het is zeker mogelijk om iemand mee te nemen tijdens het eerste gesprek. Twee horen vaak meer dan één.

Bij volwassenen gaan de 3 uren die vergoed worden uit de basiszorg  wel ten laste van je eigen risico. De uren die daarna vergoed worden vanuit je aanvullende pakket gaan niet ten laste van je eigen risico.

 

In de volgende situaties gaat dieetadvies niet van het eigen risico af:

  • Indien het om een kind jonger dan 18 jaar gaat. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor dieetadvisering vanuit de zorgverzekering kosteloos is.
  • Indien het gaat om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte).

Dieetadvies is direct toegankelijk, dat betekend dat er geen verwijsbrief nodig is voor het maken van een afspraak. Bij complexe problematiek, een huisbezoek of bij ketenzorg (diabetes, COPD en CVRM) is er wel een verwijzing nodig. Een geldige verwijsbrief  is afkomstig van de huisarts, GGD- of kinderarts. Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Als uw verzekering directe toegankelijkheid vergoedt is verwijzing niet noodzakelijk.

 

De verwijsbrief kunt u hier downloaden: Verwijsformulier

Ja, de Diëtist is een paramedische professional en helpen cliënten met een medische indicatie. Dit betekend dat er sprake moet zijn van een medische aandoening, overgewicht of ondergewicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt, neem dan contact op met de Dietist bij jou in de buurt.

Over Dieetstyle

Dieetstyle is een praktijk met specialistisch opgeleide diëtisten en kinderdiëtisten. Wij helpen je graag bij wat voor voedingsgerelateerde problemen je ook hebt. Weten waar je bij Dieetstyle voor terecht kunt? Bekijk al onze specialismen voor volwassenen of voor kinderen.

Bij jou in de buurt

Dieetstyle zit op maar liefst 13 locaties in Friesland. Zo zitten wij waarschijnlijk bij jou in de buurt! Wil je precies weten waar wij zitten en wie wij zijn? Dan leren wij jou graag kennen.

Lezen over eten Dieetstyle